Turnéperiode
28.10. - 30.11. 2019

Pris
27.000 kr.
Forestillingen er under garantiordningen

Pris for skoleforestillinger
16.000 kr. Forestillingen er refusionsberttiget

Varighed
ca. 80 minutter

Spillelokalets mål inkl. publikum
Min. 11 m bredt, 18 m langt
og 4 m fri loftshøjde (i 8 m bredde)

Strøm
380 V, 3 X 16 A, samt stik m. 220 V


SALT er anden del af Det Olske Orkesters trilogi: En nations selvhad - Danmark mellem skam og selvovervurdering, som omhandler danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år.

Den første forestilling i trilogien SUKKER blev skabt i sæson 2017/2018 og den tredje HVEM ER DET, DER BANKER? bliver skabt i sæson 2019/2020. Derefter samles hele trilogien til én stor teaterforestilling.Salt
Salt - en teaterforestilling om fattigdom og frisind
I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm.

Under begravelsen fordømmer den indremissionske præst Christian Mols i sin lig-tale flere af de druknede, som ikke var troende, hvilket udløser stor forargelse i mange kredse. Blandt andet den unge grundtvigianske Frederik Brunbjerg fra Socialdemokraten bliver meget oprørt. Han påtager sig nu, som sin livsopgave, at afsætte Christian Mols fra sin præstegerning og befri den indremissionske by fra den undertrykkelse han mener, den lever under.

Han rejser til Harboøre, men møder ikke fjenden i form af enkeltpersoner, men et stærkt solidarisk kollektiv. Det gør hans mission vanskeligere. Hver gang han søger kontakt med et enkelt menneske, i håbet om at høre en erkendelse af underkuelse i det indre missionske samfund, bliver han afvist. Men en dag møder han barnet Karen, hvis druknede far var en af de fordømte, og som Karen er fuldt ud overbevist om nu lever i helvede. Med det uskyldige barn som spydspids, kæmper Frederik Brunbjerg nu en kamp, der både handler om at redde de indremissionske fiskere ud af et fællesskab, de ikke ønsker at forlade, men også en kamp, der handler om at kalde en druknet far tilbage til sin datter for at tage afsked.

I SALT kommer vi tæt på et fattigt dansk fiskersamfund i slutningen af 1800-tallet. De møder et velstillet borgerskab; opløftet og præget af guldaldertidens nationalromantik og demokratiets spæde opblomstring. De stærkt troende (og overtroiske) fiskere konfronteres med et på overfladen åbent grundtvigiansk funderet samfundssind, som gerne vil redde dem, men samtidig ikke tilbyder nogen social opstigning i hierarkiet. Kultursammenstødet er uundgåeligt. Aktualiteten er til at tage og føle på.

Scenerummet i SALT bliver opbygget med publikum på alle fire sider. I et tæt mørke med sort/hvide kontraster, glimt af romantiske guldalder malerier, sprukne stemmer i salmesang og hviskende bøn inviterer vi publikum med ud i vestenvinden, og ind i et drama af sociale og kulturelle modsætninger - fortalt gennem konkret, poetisk historiefortælling og et fysisk abstrakt formsprog.
Forestillingen er inspireret af historiske begivenheder samt af romanen Fiskerne af Hans Kirk.
Koncept
Det Olske Orkester

Manuskript og instruktion
Lotte Faarup

Medvirkende
Øyvind Kirchhoff, Morten Klode, Ditte Laumann, Sofie Ebbesen Nielsen, Mireia Serra Voltas, Angelina Watson 

Lys- og rumdesign
Jeppe Lawaetz

Kostumedesign
Signe Beckmann

Lyddesign
Jonas Jørgensen

Produktionsledelse og teknik
Søren Kyed
        
Projektledelse
Charlotte RindomSALT er en co-produktion med Aalborg Teater og bliver støttet af Statens Kunstråds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Bikubenfonden og Wilhelm Hansen Fonden.

Undervisningsmateriale
Der er lavet undervisningsmateriale til forestillingen
hent det her