Koncept
Det Olske Orkester

Manuskript og instruktion
Lotte Faarup

Skuespillere
Angelina Watson, Ditte Laumann, Mireia Serra Voltas, Morten Klode, Sofie Ebbesen Nielsen,
Øyvind Kirchhoff
 

Lys og rum
Jeppe Lawaetz

Koreografiske konsulenter
Antonella Bertoni og
Michele Abbondanza

Administration
Charlotte Rindom

Turnéperiode
Medio marts - medio april 2018

Pris
25.000 kr.

Pris for skoleforestillinger
15.000 kr. / max. 110 tilskuere

Varighed
ca. 75 minutter

Spillelokalets mål inkl. publikum
Min. 11 m bredt, 18 m langt
og 4 m fri loftshøjde

Strøm
380 V, 3 X 16 A, samt stik m. 220 V


Sukker
Sukker - en teaterforestilling om Danmarks sorte fortid
Danmarks rolle som slavehandler og koloniherre i de vestindiske øer op gennem det 17. og 18. århundrede sammenstilles med H. C. Andersens entusiastiske og poetiske rejseskildringer fra Sydeuropa i det 19. århundrede. Vi møder et grådigt, magtarrogant, selvoptaget og samtidig nysgerrigt, videbegærligt, åbent, længselsfuldt og forført dansk sind, der indtager alt det fremmede.

I vores historie om den unge præst Jens og hans familie, der er emigreret til St. Croix, lever snobberi og foragt for fattigdom blandt de danske kolonister i bedste velgående side om side med en dyb dragning mod den fremmede, eksotiske kultur. Kun Jens synes i store vanskeligheder med at pakke det ulige forhold mellem nye og indfødte indbyggere ind i en fernis af retfærdighed.

"Sukker" er stærk historiefortælling i en fysisk visuel ramme. En dramatisk og farverig historie fyldt med tro, tvivl, profit, myter og mord, hvor ingen går ram forbi. . . 
For vi er vel alle enige om, at vi alle er født frie og lige. Men er vi alligevel os selv og vore egne nærmest?

En stor del af Danmarks rigdom er blevet bygget på handel med sukker og slaver. Skylder vi nogen noget? Og har Danmark trods sin fortid bevaret sit image som et engageret, humanistisk og venligsindet land, der "ikke var så slemme som de andre" ?

En nations selvhad - Danmark mellem skam og selvovervurdering er Det Olske Orkesters kommende trilogi, der omhandler danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år. Med denne trilogi ønsker Det Olske Orkester at blande sig i debatten omkring forståelsen af Danmarks identitet, helt tilbage fra vores imperialistiske fortid og frem til i dag i forhold til Danmarks håndtering af nytilkomne og hinanden, og af vores rolle som krigsførende nation i verden.
De to næste forestillinger har titlerne "Hjemmebane" og "Hvem er det der banker? ", og de bliver skabt i sæsonerne 18/19 og 19/20, hvor hele trilogien samles til én stor teaterforestilling.